Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Dinamični kvartet, odležani steakovi i zapečena brokula

Oni koji me prate znaju da mi kuhanje nije struka, već drag hobi pa zato kad god mogu kuham za prijatelje i obitelj. Jedno od takvih druženja obilježili su ovi odležani steakovi i zapečena brokula. S obzirom da dio kvarteta jede LCHF, dio jede normalno, radila sam dva priloga. Uz zapečenu brokulu imali smo i njoke s gorgonzolom, no recept za njih ću podijeliti na blogu nekom drugom prilikom. Nas četvero odlično se zabavilo tu večer i svega je bilo taman dovoljno za četiri prosječno gladne odrasle, neozbiljne osobe.:))

Odležane juneće steakove donio je naš prijatelj Rudi, a odležali su tjedan dana u ulju, nakon čega sam ih pekla na grill tavi. Od začina sam upotrijebila samo sol i svježe mljeveni papar jer je meso bilo toliko mekano i ukusno da nije bilo potrebe za drugim začinima.

Pekla sam ih po željama, od medium rare do medium.

 

Pripremite:

800g očišćene brokule

2 jaja

100ml slatkog vrhnja (onog za šlag, nezaslađenog)

100g sira po želji (gouda)

2 žlice parmezana

60g špeka

sol

svježe mljeveni papar

 

Brokulu kratko skuhajte u uzavreloj vodi. Pripazite da se ne raskuha, s obzirom da mora još i u pećnicu. Istucite jaja sa slatkim vrhnjem. Dodajte malo soli i papra. 

Poslažite brokulu u namašćenu tepsiju, posipajte naribanim sirom i parmezanom. Prelijte istučenim jajima i odozgo poslažite narezani špek. Po potrebi još malo začinite.

Zapecite 15ak minuta u pećnici zagrijanoj na 180C. Upalite opciju ventilator i pecite još 5 minuta, da špek pozlati.

 

 

 

 

Objavljeno 31.05.2018.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija