Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Crna leća sa šparogama

Jeste li ikad isprobali crnu leću?

Nazivaju je još i beluga lećom jer njezina crna zrna podsjećaju na taj poznati kavijar. Meni je ukusna i draga poput svake leće, ali je nešto atraktivnija ili bolje rečeno neobičnija obzirom da je crne boje. U odnosu na druge vrste leće ima otporniju opnu pa bolje zadržava oblik tijekom kuhanja i nešto duže se može čuvati kuhana u hladnjaku zbog čega je idealna za jela koja pripremate unaprijed.

Crna leća ipak ispušta svoje crnilo tijekom kuhanja pa će to utjecati i na boju povrća. Povrće možete ranije prodinstati pa dodati leću i podliti vodom ili temeljcem, ali ga možete pripremiti odvojeno i dodati u kuhanu leću kako bi zadržalo svoju intenzivnu boju.

Za dvije osobe pripremite:

100g crne leće

3-4 mlada luka

2 režnja mladog češnjaka

vezicu šparoga

himalajsku sol

svježe mljeveni papar

maslinovo ulje

po želji jaja za poširanje (izostaviti za vegansku verziju)


Leću isperite. Povrće očistite i narežite. U posudi debljeg dna zagrijte maslinovo ulje i prepecite mladi luk, češnjak i šparoge. (Možete dodati i malo pancete.) Dodajte leću i prodinstajte. Podlijte vodom ili temeljcem od povrća ili kostiju.

Kuhajte 20ak minuta, dok leća ne omekša i zatim poslužite s malo svježeg narezanog mladog luka i poširanim jajetom.

 

 

 

Objavljeno 30.04.2019.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija