Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Čokoladni kruh s tikvicama

Vjerojatno ste već na mom blogu vidjeli slatke kombinacije s povrćem - od batata, graha i cikle do tikvica. Tikvice jako često upotrjebljavam u biskvitima jer im daju sočnost koju zadrže nekoliko dana. Ovaj recept naravno nije nužno za kruh. Možete ispeći kolač u pravokutnoj tepsiji pa ćete dobiti nešto nalik browniesima.

S brašnima također možete eksperimentirati. Ja sam ovaj put upotrijebila pola zobeno, pola integralno, ali radila sam i posve zobeni kolač. Imajte na umu da u tom slučaju morate upotrijebiti malo više "podizača" poput praška za pecivo i sode bikarbone, a možete dodati i malo kiseline poput octa ili jogurt, kako vam se kolač ne bi slijepio.

Pripremite:

100g integralnog brašna

100g zobenog brašna

1 žličicu praška za pecivo

pola žličice sode bikarbone

85g kokosova šećera i sladila ili stevije u količini koja zamjenjuje 40g šećera

55g kakao praha

220g naribanih tikvica

2 jaja

80g kokosova ulja ili običnog ulja

85g tamne čokolade

orašasti plodovi za posipanje, po želji

 

Zagrijte pećnicu na 180C. Kalup za kruh namastite ili obložite papirom za pečenje.

Prosijte i pomiješajte brašna, kakao i ostale suhe sastojke. U drugoj posudi istucite jaja, ulje i dodajte naribane tikvice. Tikvice nemojte cijediti. Ulijevajte tekuće sastojke u suhe i dobro promiješajte. Čokoladu nasjeckajte na komadiće i dodajte smjesi. Izlijte u kalup za kruh i posipajte nasjeckanim bademima ili lješnjacima.

Pecite 50 minuta. Ostavite kratko u kalupu, zatim izvadite na rešetku da se hladi.

 

Objavljeno 30.08.2018.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija