Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Čokoladni kolač s kremom od sira (bez glutena, LCHF)

Pripremite:

200g tamne čokolade
100g maslaca
2 žlice kakao praha
4 jaja
200ml slatkog vrhnja
150g kremastog svježeg sira ili mascarponea
nekoliko kapi sladila, stevije ili zaslađivača u količini koja zamjenjuje 50g šećera
sok pola limuna
bobičasto voće po želji

Natrgajte čokoladu u posudu, dodajte maslac narezan na kockice. Stavite iznad posude s vrelom vodom i ostavite da se čokolada otapa na laganoj vatri, u vodenoj kupelji. Povremeno promiješajte i maknite sa strane kad se čokolada otopi. Jaja istucite dok ne postanu pjenasta, svijetlo-žute boje. Otopljenoj, mlakoj čokoladi dodajte 2 žlice prosijanog kakao praha, zatim tu smjesu u tankom mlazu lijevajte u jaja i cijelo vrijeme miksajte. Izlijte u kalup obložen papirom za pečenje.

Stavite kalup u veću tepsiju i okolo nalijte vrelu vodu. Možete upotrijebiti vodu od vodene kupelji. Stavite u pećnicu zagrijanu na 160C i pecite 35min. Izvadite, ostavite da se hladi.


Ako želite da kolač bude prozračniji i viši, onda jaja razdvojite i prvo istucite žumanjke i dodajte ih čokoladi pa na kraju lagano umiješajte istučeni snijeg od bjelanjaka.

Ohlađeni kolač ukrasite kremom. Istucite slatko vrhnje u šlag, dodajte sladilo, sir i sok pola limuna. Možete upotrijebiti vrećicu za ukrašavanje ili samo premazati kremu. Poslužite uz svježe voće ili domaći kompot.


Objavljeno 20.08.2016.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija