Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Chutney/umak od patlidžana i krušaka

Uz pulled pork često za umak pečem luk, ali i kruške i/ili jabuke pa sam ih ovaj put odlučila kombinirati s patlidžanima. Budući da sam pripremala i polpete od pečenog patlidžana, prethodno sam patlidžane ispekla u pećnici i zatim to "meso" patlidžana naknadno pomiješala s pečenim lukom i voćem. Dio umaka sam upotrijebila za pulled pork, dio poslužila samostalno.

Pripremite:

6-8 glavica luka (crveni i ljubičasti)

nekoliko režnjeva češnjaka

2 kruške

1 jabuku

1 veći ili 2 manja patlidžana

maslinovo ulje

sol

soja sos po želji

aceto balsamico

masnoću od pečenja 

 

 

Patlidžane prepolovite i nožem zarežite rešetku. Premažite maslinovim uljem, posolite. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180C dok ne omekšaju, oko 40 minuta.

Luk i voće možete peći uz prasetinu, ali i samostalno. Ako pečete uz meso, stavite ga oko sat vremena prije kraja pečenja mesa.

Masnoću od pečenja dodajte u umak, u količini koja vam odgovara. Budući da ja  meso često natrljam dimljenom slatkom paprikom, masnoća od pečenja mesa ima aromu dima. No, ako vi ne pečete meso, nego umak radite samostalno, dodajte dimljenu papriku u umak naknadno.

Pečeni luk, voće, meso patlidžana blendajte štapnim mikserom. Stavite u posudu debljeg dna i na laganu vatru. Kušajte i dodavajte malo soja sosa, malo aceta balsamica. Zaljutite po želji. Poslužite kao umak uz meso.

 

 

 

Objavljeno 30.09.2018.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija