Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Carski drobljenac ili Kaiserschmarren

Carski drobljenac jedno je od onih jela koja me odmah podsjete na djetinjstvo. Baka ga je najčešće radila na klasičan način - s grožđicama natopljenim u rumu, koji bi zamirisao cijelu kuhinju. Meni je bila draža varijanta s džemom od šljiva, ali i sa svježim voćem pa ga upravo na taj način najčešće pripremam.

Mnogi kažu da je drobljenac slatki omlet ili neuspjeli, polomljeni omlet, ali iako na prvi pogled neugledno jelo, jako je ukusno. Ujedno i jedno od najdražih jela cara Franje Josipa, po kojem je dobilo ime.

Za dvije manje gladne osobe pripremite:

3 jaja

2-3 žlice kokosova šećera (može i brezin šećer ili neki drugi po izboru)

90g zobenog brašna

150ml mlijeka

prstohvat mljevene vanilije

korica pola neprskanog limuna

100g malina

 

Odvojite bjelanjke i žumanjke. Bjelanjke istucite s prstohvatom soli i šećerom. Žumanjke istucite s brašnom i mlijekom. (Umjesto zobenog brašna možete upotrijebiti glatko.) U žumanjke dodajte vaniliju u prahu, koricu limuna i pomiješajte s tučenim bjelanjcima. Postupno miješajte, da ne izbijete zrak iz bjelanjaka.

Tavu namastite maslacem ili kokosovim uljem, zagrijte na srednje jakoj vatri. Izlijte smjesu i zapecite s jedne strane, zatim preokrenite. Ispecite pa trgajte s dvije vilice, tj. drobite i po želji malo jače zapecite. (Neki nakon što zapeku odozdo preokrenu drobljenac i peku ga u pećnici 8-10min pa zatim natrgaju.)

Po želji posipajte s malo šećera u prahu i poslužite s malinama.

 

 

Objavljeno 30.06.2017.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija