Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Bezglutenske, veganske posipanke sa šljivama

Pripremite:

1kg šljiva
pola žličice cimeta
pola žličice miješanih začina po želji (vanilija, zvjezdasti anis, đumbir, kardamom,...)

za posip:

90g mljevenih badema ili drugih orašastih plodova
2 žlice mljevenih lanenih sjemenki
2 žlice mljevenih suncokretovih sjemenki
pola žličice cimeta i pola žličice drugih začina po želji
4-5 žlica kokosova ulja (za nevegansku varijantu upotrijebite maslac)
1 čep ruma
sladila/stevije/eritritola u količini koja zamjenjuje oko 100g šećera


Šljive operite i odstranite im koštice pa ih narežite na četvrtine. Poslažite u tepsiju i pecite 25 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180C. Ako želite, možete zasladiti šljive, no ja ih ne zaslađujem jer je posip sladak.


Sameljite lanene i suncokretove sjemenke u brašno, najbolje u mlincu za kavu. Bademe sameljite u multipraktiku i pomiješajte s mljevenim sjemenkama. Dodajte steviju, cimet, malo ruma. Umiješajte kokosovo ulje i ostavite par minuta da se smjesa prožme.

Izvadite pečene šljive iz pećnice, posipajte posipom i vratite u pećnicu na 10ak minuta. Poslužite s tučenim kokosovim mlijekom ili sladoledom.

 

 

Objavljeno 16.08.2016.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija