Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Bezglutenska keto granola


Ova hrskava granola prava je eksplozija okusa. Začine možete birati prema vlastitom ukusu, no meni je kombinacija cimeta, vanilije i kurkume jedna od najukusnijih pa je najčešće upotrjebljavam.

Ja granolu volim rastresitu pa je pripremam s vodom, ali ako volite "chunky" granolu, onda izostavite vodu i pomiješajte sastojke sa snijegom od dva bjelanjka. Na taj će se način granola više povezati i dobit ćete hrskave hrpice.

Pripremite:

50g mljevenih badema

150g krupno rezanih badema

50g mljevenog kokosa

80g sjemenki suncokreta

80g lanenih sjemenki

50g sjemenki konoplje

50g bučinih sjemenki

50g sezama

1 žličicu cimeta

pola žličice kurkume

prstohvat mljevene vanilije

prstohvat himalajske soli

3 žlice mljevenog erythritola

4 žlice kokosova ulja

1 šalicu vode (ili dva bjelanjka)

 

Zagrijte pećnicu na 150C. Tepsiju od pećnice obložite papirom za pečenje.

Pomiješajte sjemenke, bademe, začine i otopljeno kokosovo ulje. Dodajte šalicu vode i promiješajte. (Umjesto vode možete dodati snijeg od dva bjelanjka.)

Rasporedite granolu u ravnomjernom sloju i pecite 20ak minuta. Zatim promiješajte, vratite u pećnicu na još 20 minuta. Ugasite pećnicu i ostavite da se ohladi. Pohranite u staklenu ili plastičnu posudu s poklopcem i upotrijebite kroz nekoliko tjedana.

Poslužite je s mlijekom, napitkom od badema ili jogurtom, uz voće po želji. Ja sam upotrijebila grčki jogurt i zrnca nara.

Objavljeno 28.03.2019.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija