Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Avokado mazalica

Hass avokado dobio je ime po svom uzgajivaču, Rudolphu Hassu, koji je u Južnoj Kaliforniji prvi uzgojio i prodavao ovakvu sortu avokada. Sličan je običnom avokadu, ali ima tamniju kožu koja poprima duboko ljubičastu, gotovo crnu boju kada plod sazrije, a meso avokada je u sredini svijetlo-zelene boje. Okus mu je nešto bogatiji, orašastiji u odnosu na obični avokado. Bogat je zdravim mastima, vitaminima C, E, B, folnom kiselinom, kalijem..

Pripremite:

2 zrela Hass avokada
1 manju glavicu šalota luka
100g kremastog posnog sira (možete staviti i ricottu ili neki drugi sir po želji)
prstohvat himalajske soli
svježe mljeveni papar
malo chilija ako volite pikantnije
korijandar, vlasac ili kopar


Avokado prerežite, izvadite sjemenku i oprezno žlicom izdubite meso. Pazite da ostavite tanki sloj uz koru, kako biste kremu mogli servirati u avokadu.
Meso avokada zgnječite vilicom, a ako želite skroz glatku kremu, ispasirajte je štapnim mikserom.
Dodajte sitno sjeckani luk. Tucite sir s malo soli i začinima po želji: natrganim korijandrom, usitnjenim vlascem, koprom, suhim ili svježim chilijem..

Dodajte sir u avokado i tucite kratko da dobije pjenastu strukturu. Napunite ljuske avokada kremom i poslužite s kruhom, prepečencem, na krekerima ili tostu kao sitne zalogajčiće.

U ovu kremu možete dodati i usitnjen pršut, komadiće feta sira.. Tako obogaćena može biti samostalan obrok.

 

 

Objavljeno 24.03.2016.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija