Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Naučite živjeti u nadi

"Čovjek koja na događaje gleda sa pozitivne strane, koji želi vidjeti ljepšu stranu svega i koji je za život vezan nadom, postići će spokojstvo i uživati u radosnom životu"

Život treba živjeti u nadi. Tako žive oni koji su svjesni istine: vjeruju u Božiju nagradu na drugom svijetu i zato nikad ne gube volju i trude se, pa čak i u najtežim uvjetima.

Naši djedovi su rekli : "Svaki pad ima svoj uspon." Ovdje je jako bitan osjećaj volje. Zapravo, da je svako godišnje doba samo zima, da svjetlost jutra ne prati tminu noći, da nije vječne mladosti na drugom svijetu poslije starosti, čovjek svakako ne bi lako osjetio stanje entuzijazma , zvanog jaka volja.

Ali, svaka zima ima svoje proljeće, a i svaka noć svoje jutro. Zar neko sumnja početkom zime da kroz nekoliko mjeseci neće procvjetati proljećni pupoljci na granama? Tako se i starost odmah poslije smrti pretvara u vjećnu mladost (za vjernike)

U zimi proljeće, u starosti vječna mladost, u tmini svjetlost- su nada. Ova nada čovjeka čini izdržljivim tamo gdje nije lako izdržati i odvede  ga tamo gdje nije teško stići. I opet, svjetlost nade čovjeka navodi na trud. Vodi ga ka akciji i želji za aktivnostima.

Ako pažljivo pogledamo na sve oko sebe, vidjet ćemo da se čak i najobičnija bića nalaze u aktivnom stanju koje ne zna sza kraj.

Pupoljak da bi postao drvo i dao svoj plod, bori se prsa u prsa sa najjačim olujama. Sunce rađajući se svako jutro, odaje ljudima tajnu ukusa i volje za radom. Mravi rade bez dosade, umora i prestanka. Rijeka koja teče bikada ništa ne gubi od svoje uzburkanosti.

Jedan od osnovnih principa našeg života treba da je pravilo koje glasi: "Gledaj na ljepotu svega postojećeg" ( Ovo sam ja smislila :D) Prolazne teškoće i događaji koji spolja izgledaju neprijatno, ne treba da nam uništi volju nego naprotiv...

Čovjek koji vidi lijepe strane događaja, čak i u poteškoćama naći će svjetlost za sebe i uspjet će da oplemeni svoju dušu i uljepša svoj život.

To je ta umjetnost življenja sa nadom...

I za kraj nikada ne gubite nadu, u životu, mršavljenu, jer je jaka volja i nada ključ svega.

Hvala na čitanju! :D

 

Objavljeno 19.07.2013.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji4komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji4komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija