Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Piletina/kikiriki

Piletina, kikiriki, poriluk.. stvarno ne znam koju od ovih namirnica volim više, hehe. Osim toga, jako jako volim rižote. U svakom obliku, sa različitim sastojcima. Jučer, u nedostatku inspiracije za učenje, odlučila sam napraviti jedan rižoto i spojiti sve svoje omiljene sastojke. Rezultat je prefin rižoto sa slike! :)

 

Za pripremu ovog jela potrebno vam je:

  • 1 veći poriluk
  • 1 pileća prsa
  • 50 gr kikirikija
  • riža 

 

Priprema:

Poriluk isjeckati na tanke kolutiće i ubaciti u dublju tavu u kojoj ste prethodno zagrijali malo maslinovog ulja. Pustite poriluk na laganoj vatri par minuta da malo ''odumre'', a za to vrijeme nasjeckajte pileća prsa na male kockice. Piletinu malo posolite i dodajte u poriluk. Nakon dvije tri minute podlijte sa povrtnim temeljcem (ja sam sama skuhala juhu da ne ubacujem kocke), poklopite i pustite da se kuha 15- 20 minuta na laganoj vatri. U poseban lonac stavite kuhati rižu koju ćete dodati u piletinu i poriluk kada riža već bude pri kraju, a piletina skuhana. Sve zajedno držite na vatri još par minuta, i na kraju dodajte kikiriki. Jelo je spremno za posluživanje! :)

 

P.S. Piletinu s kikirikijem radila sam sa različitim prilozima do sada, tako da rižu uvijek možete zamijeniti nečim drugim.

Objavljeno 05.04.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija