Ne znam za vas, ali ako ćemo raditi listu omiljenih umaka.. na mojoj listi bolognese će sigurno dobiti prvo mjesto! :D :D
Bez obzira na to koliko ga volim, u zadnje vrijeme nije često dolazio na moj meni. Problem je u tome što je svaki bolognese koji sam do sada jela bio serviran s paštom. Znalo se tu naći od obične pašte do bezglutenske pa čak i one od pirovog brašna. Ako ste naišli na neki od mojih prethodnih postova, znat ćete da sam u zadnje vrijeme okupirana pronalaženjem zdravijih načina za pripremu jela koja u svom uobičajenom izdanju zbog ovih ili onih sastojaka, nisu baš najbolji odabir.. Odlučila sam smisliti neki novi način za pripremu bolognese-a, i tako je kao produkt moje opsjednutosti s tikvicama došla ideja o tikvicama punjenim bolognese umakom.
Jednu tikvicu srednje veličine sam prerezala na pola i izdubila te ju posolila i pustila par minuta pokrivenu papirnatim ručnicima. Za to vrijeme sam naribala mozarellu. Nakon što sam tikvicu napunila umakom i posula ju mozarellom, sve to skupa ubacila sam u pećnicu na 200 stupnjeva. Punjena tikvica pekla se cca 5/10 minuta dok se sir nije rastopio, jer ja osobno volim kad povrće ostane živo i hrskavo.
Idući put kad vam obične vezije jela postanu dosadne, probajte ovo! Ako niste fan tikvica (što je u mom svijetu apsolutno nemoguće :P) probajte umakom napuniti neko drugo povrće. Nadam se da će vas ova ideja razveseliti kao što je razveselila i mene! :)
.
Objavljeno 12.04.2017.