Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Košer za sve prehlađene, ljubitelje voća i naravno židove

Nije potreban dugačak uvod osim naravno napomena da je naslov dosta neozbiljan:D. Stoga ukoliko ste hater dodajte mesa u ovo jelo, zasigurno će vam se svidjeti ;)
Dakle, nemam baš previše novaca stoga uglavnom konzumiram ono što mi dođe pod ruku, što imam kod kuće. Naravno da ja to iskombiniram da bude zdravo, zasitno i fino i da se uklapa u moj raspored.

Ovo je kao smoothie (makar meni nije jer ja nemam blender heh), te ako ste u istoj situaciji, bez problema možete sve sastojke naribati i samo dobro promiješati....moj savijet je da ako jedete tako "na žlicu" da bude gušće pa stavite manje vode jer mi je ispalo dosta rijetko za "kašicu". Zaista je okrijepljujuće za narušeni imunitet, dobro je za stolicu (za vas koji muku muče sa defkom), i za nas koji smo u horizontali; ima malo kalorija po porciji a puno nutrijenata.....i naravno još je i košer uz to. :D

Količina je prilagođena prema većini za dva obroka, može se i sa zobenima jesti malo za promjenu uz mjericu wheya bez okusa, ali ja sam to tokom dana danas popila u tri navrata između obroka i osjećam se.....mrak!

- 1 veća ili 2 manje mrkve

- 2 srednje jabuke

- 2 limuna

- pola naranče (nisam imala više, inaće naravno da može cijela)

- pola banane

- 1 žličica cimeta (burbon, med, stevija....)

- 1,5 dl jogurta i cca 1 dl vode

- 100 g posnog sira

- par sport keksa (petit, plazma, digestive...)

*dodatci po želji: - mjerica wheya bez okusa ili sa voćkastim okusom, mljevene lanene sjemenke, kikiriki maslac (ili bilo koji drugi), orašasti plodovi, SMRZNUTO VOĆE, zeleno povrće također može, može i rajčica- probala sam jednom kombinaciju rajčice i jabuke i fino je!.......

Opcija je puno, i svi znamo za svakojake kombinacije, ali htjela sam ovdje naglasiti kombinaciju MRKVE, JABUKE I LIMUNA koji su diivno preuzali aromu i dali prirodno sladak okus. Preporučila bih bez dodatnih sladila.

*Postupak:

Pošto nažalost više nemam blender ( a i mikser se počeo kvariti), samo sam na kašama, pa ću ovdje reći kako sam ja pripremala ovu. Naribala sam mrkvu i jabuku bez kore, koru od jabuke sam nasjeckala na male komadiće. Istisnula sam limun i naranču te ostatke "mesa" usipala unutra da sačuvam što više hranjivih tvari, to sam pomiješala sa vodom pa postepeno ulijevala jogurt kroz postupak da mi nebi "izletilo" i da se bolje poveže. Bananu sam istisnula kao tubicu i pomiješala sa posnim sirom i komadićima keksa te dodala cimet. Mješala sam žustro i dodavala jogurt dok nisam dobila željenu gustoću. 

Sasjeći ću ja tu prehladu odmah u korijenu ;), od jučer i danas sa takvim sokićima, temperatura mi je već normalna i osjećam se poletno (dobro, dijelom i zbog toga što je to sve dobro pročistilo crijeva :D). Da ne duljim oko gluposti, dobar imunitet vam želim. Cheers!

 

 

              

 

Objavljeno 22.09.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji2komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji2komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija