Začuđujuća činjenica je ta da ja ne volim sladoled, uopće. Sve čokoladno kod mene dolazi u obzir-masni kolači, biskviti, hrskavi keksi, table čokolade, pokoji eurokrem....ali kremastije od sladoledne torte ništa nevolim. Kreme, pudinzi, sladoledi.....sve to samo prolazi kroz ždrijelo i imam osjećaj da nisam dovoljno "progrgljala" da svaki okusni pupoljak doživi čari čokolade...tako da, zadnji sladoled koji sam jela bio je neki naravno čokoladni prije 2 godine! I njega sam jela sa keksima :D.
Nerijetko su upravo te kremaste slastice prvi izbor za cheat meal....a hladno volim....pa sam si ja napravila obrok sladoled :). To da se slučajno nebih morala odricati hrskajućih stvari za cheat.
Valjda mi je ostalo u podsvijesti negdje, otkako mi je stari kad sam bila klinka turnuo sladoled drito u NOS, nije me htio istući na plaži ahahahaha. Dakle:
- 200 g posnog sira (Milbona ili neki kremasti)
- čajna žličica kikiriki maslaca
- instant kava sa mlijekom (manja šalica, bez šećera)
- pola žličice meda (može i stevija)
- žličica cimeta (po želji)
- 10 g kikirikija
- 10 g tamne čokolade
- poveća banana
- dvije žlice kakaa
- šaka smrznutog šumskog voća
Jednostavno je da jednostavnije nemože biti. Samo sve zblendamo. Suhe sastojke je dobro sa kavom izmješati da se ne stvaraju grudice i to je to. Hladi se otprilike 3 sata, u međuvremenu je dobro jednom promješati.
Dobro je kad se smrze, kao kamen je drugi dan pa meni dođe taman kada vježbam, on stoji kraj mene i safta se, pa tokom treninga uzmem koju žlicu da mi slučajno nebi šećer pao :D.
Uslast!
Objavljeno 18.08.2015.