Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Dirty bulk zobelino

Radi se o jednom izrazito hranjivom i kaloričnom obroku, prepunom svega sa velikom količinom i nezasićenih i zasićenih masti (tko se ne boji, neka izvoli :) koje su također divan izvor topline i energije a posebno za one koji se vole ujutro napucati prije posla te traže fini bogati obrok manjeg volumena.

Sastojci su prilagođeni mojim jutarnjim potrebama i toleranciji masnoća, dok vi naravno možete podesiti sastojke po želji (međutim neće biti jednako ukusno osim ako ne zdrobite koju bananu više:)

- 100 ml nemasnog kravljeg mlijeka (slobodno koristite bademovo/sojino/zobeno...)

- 10 g kakaa u prahu

- 5 g cimeta

- 70 g banane (manja banana ili cca polovica veće)

- 5 g meda (stevija, natren, vanilin ekstrakt ili pak ništa)

- 60 g zobenih pahuljica (sitniji tip)

- 15 g mljevenog/sjeckanog lješnjaka (osobno najbolji za ovu kombinaciju makar može i orah/badem/kikiriki)

- 10 g kokosovog brašna

- 100 g posnog sira

- 10 g whey proteina (okus čokolada ili vanilija)

Napomena: Navesti ću količinu nutrijenata, ali što se tiče proteina, uračunavam samo one iz iskoristivih izvora kao što su mlijeko, posni i whey i ukupnu kalorijsku vrijednost čitavog obroka. 

kcal: 625      ;)

UH: 76 g

p: 25 g

m: 23 g

Idemo na postupak!

Dakle prvo zagrijemo mlijeko, kada zavrije dodajemo kakao. Peace of cake ;). Potom, u topli napitak umiješamo malo cimeta, meda (ili stevije) te stavimo napitak u hladnjak dok pripremamo ostalo. Makar ja polovicu kakaa stavim odmah u mlijeko a drugu polovicu na sirovo izmiksam kasnije sa ostalim sastojcima.  

U blender ubacimo posni sir i bananu da se dobro povežu, zatim postepeno dodajemo lješnjake i kokos pa lagano miješamo/blendamo. Dok se malo ohladio kakao napitak, u njega ubacimo whey i promiješamo pa i to ubacimo u blender zajedno sa prethodnom smjesom i miksamo još malo. U sve dodajemo zobene pahuljice i lagano blendamo pa malo miješamo žlicom da se nebi previše usitnile. Postupak traje i traje i traje...:D Kada se sve lijepo sjedinilo, u kompaktnu smjesu koja izgleda kao smjesa za kolač, prebacite je u zdjelicu, pokrite folijom i ravno u hladnjak preko noći kako bi pahuljice što više omekšale, te smjesa postala još čvršća. Njoj je potrebo i 2-3 sata da se ohladi i otpusti ali što dulje stoji to je finija.

Ujutro možete još kojih 5 min staviti u zamrzivač za dodatno osvježenje i uživati u sirovoj kašici koja tako nekako podsjeća na djetinjstvo...a tako je zdrava i zasitna.

Eto! Meni je ovo kao jutarnji cheat, probavala sam puno kombinacija sa zobenima i posnim (whey mi je nažalost luksuz), gotovo u svaki recept je uključen kakao, i uvijek uzmem malu žličicu kada to jedem i guštam u tome po sat vremena. Nekada to jedem i prije treninga, nekada naribam jabuku, nekada ne prokuhavam mlijeko...ali u svakom slučaju uvijek uživam u čarobnom spoju ugljikohidrata i masti onako kako sam si ja to posložila, podesila slatkoću po svom ukusu... stoga mi bilo kakva čokolada nemože zamijeniti ovaj obrok. 

Još jedan zanimljiv podatak, doslovno osjećam kako mi kortizol opada kada jedem ovako nešto posebice ujutro, naravno kasnije, kalorijski prilagodim obroke i količinu nutrijenata, pošto mi masnoće navečer teško padaju na želudac. 

Anoreksija my ass, hail bulking.

Objavljeno 10.08.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji4komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji4komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija