Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Trening od 30 minuta

U današnjem svijetu prepunom stresa, brige za obitelji i obavljanja više poslova samo da bi se moglo normalno živjeti, slobodno vrijeme se počelo mjeriti u minutama. A kad ljudima ponestane slobodnog vremena, obično se prvo odriču onog šta im se ionako previše neda raditi. Nažalost, u većini slučajeva to je napraviti dobar trening. Iako bi se uvijek trebalo naći vremena za vježbanje, velika većina ne trenira kod kuće i na put do teretane i nazad kući nerijetko se izgubi 45 i više minuta. Ako pridodamo tome činjenicu da 80% ljudi i dalje trenira na klasičan bodybuilding način i na vježbanje nerijetko izgubi minimalno 60 min, brzo dolazimo do brojke od 2 sata potrošenog na sve to skupa, što je danas veliki luksuz. U Americi ako slučajno odete u bilo koju poznatiju teretanu, najveća gužva je u 5:00h ujutro. Da, dobro ste pročitali, u 5:00h ujutro teretana je krcata raznim biznismenima, odvjetnicima i doktorima. Jer poslije toga rade po 12 sati i nemaju vremena, snage niti volje trenirati nakon posla. Ali ne brinite, toga kod nas nema niti će skoro biti. Kod nas je u 5:00h ujutro krcat jedino kafić ili klub.

Pa može li onda netko tko ima jako puno obaveza uopće stići vježbati? I kakve rezultate može očekivati od toga? Odgovor je; može stići i imati super rezultate.

Uvijek kada pričam o slaganju programa za ljude sa puno obaveza ističem važnost full body rutina. Zašto? Pa upravo zato jer puno puta se desi da iskrsne neka obaveza i ne stignete na trening. Zato ako radite full body rutine, nećete puno izgubiti jer ste već radili vježbe za sve glavne mišićne  skupine. Upravo zato se mogu dobiti sjajni rezultati trenirajući samo 2xtjedno, npr Pon i Čet ili Ut i Pet. Sa klasičnim bodybuilding podjelama na mišićne grupe to je nemoguće.

A koliko bi trebalo vremenski da se odradi kvalitetan trening koji pokriva sve što treba? Pazite sad; 30 min. Ne, ne šalim se u svega pola sata možete odraditi kompletan trening koji pokriva zagrijavanje, vježbe za trbuh, vježbe eksplozivnosti, vježbe snage i kondicijske vježbe te istezanje. Pa kako je to moguće, pitate se? Vjerujte mi moguće je, zato jer to svakodnevno dokazujem sa svojim vrlo zaposlenim klijentima.

I da vam to dokažem navesti ću vam jedan primjer takvog treninga. Kao i uvijek vježbe su na engleskom pa ih možete potražiti na youtubeu.

 

Zagrijavanje 6 min:

Head, shoulders, elbows, hips, knees and ankle full circles

Hip flexor stretch

Glute bridge

Reverse lunge with twists

Bodyweight sumo squats

Butt kicks

Jumping jacks

High skip

 

Core 4 min:

15s/15s, 8 rundi

Plank with row combo

 

Eksplozivnost 3 min:

30s/30s, 3 runde

Lunge jumps

 

Snaga 9 min:

2 superseta, jedna vježba poslije druge odmah i onda 30s pauze pa opet ponovo

A1 trap bar deadlift 3x10

A2 pushup 3x12

B1 dbs front squat 3x10

B2 inverted row 3x12

 

Kondicija 4 min:

15s/15s, 8 rundi

Burpees

Istezanje 4 min:

Quad&hamstring

Chest&shoulders

Lower&upper back

Calves&arms

 

Ukupno vrijeme: 30 min

Kao što vidite dovoljno vam je 30 min kad znate šta treba raditi, stoga nema više isprika tipa nemam vremena. Gdje ima volje ima i načina!

Objavljeno 26.01.2012.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji21komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji21komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija