Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Uhvatiti se u kostac!

Postoji ona faza samozavaravanja, i postoji tren kad ta faza zavrsi. 

Tako sam ja jela i jela i jela. I tjesila se da sam visoka i da se to manje vidi, lakse sakrije. Podsjecala sam se kako sam ove (one) bitne 2016. rjesila jednu od najgorih navika - pusenje i kako sam ''zasluzila'' malo se opustiti. Zapravo, u stvarnosti, kad sam prestala pusiti, pocela sam vjezbati. I stvar je odlicno funkcionirala punih pola godine. I onda - godisnji, put doma, slom. 

Kad sam se tamo slomila i pauzirala s vjezbanjem, sve je otislo lancano. Izmisljanje sto sljedece pojesti islo je u nedogled. Neki ljudi imaju gornju granicu za trpanje smeca u sebe. Kad se takva jedna dijelila, mene nije bilo. I eto, u treptaj oka (tocnije u 2 mjeseca) - nakupih 20 kg. 

Tu je islo to samozavaravanje. Danas cu. Ne, sutra cu. E, u ovoj suknji mi se manje vidi! E, tajice nisu uopce lose! E, fali mi jos koja tunika... I onda se jedan tren skuliras.

Ne znam sto se tocno prelomilo u mojoj glavi, ni kako tako nesto ponoviti. Sto se same dijete tice, iskreno, ovo nije prvi put. Yo-yo s velikim oscilacijama mi je i pretjerano poznat i u nekoliko navrata sam varirala s poprilicnim brojem kilograma. Znala sam da tu nece bit problem dok god ''imam pravo'' na svoju rutinu. Medjutim, "stariji - pametniji" --> pa sam NAPOKON odlucila da je dosta gubitka to malo misica sto mi je ostalo. Da je dosta da naganjam samo mrsavost. Da hocu bit FIT. Jos vise, da hocu MOCI napraviti dobar trening, ispuhati se. Skuzila sam da mi treba taj ventil. Ne za izgled. Za mentalno zdravlje. 

I uhvatila sam se u kostac sama sa sobom. Upisala sam se na grupne treninge jer kod kuce ocigledno zabusavam. Prvo sam malo procistila jelovnik od suvisnih UH. Definitivno sam ga procistila od viska kalorija. Pocela vjezbati. Nakon par tjedana bilo je prvih rezultata sto me potaklo da sve skupa intenziviram. Prehrana je uglavnom bila na bazi povrca i mesa, orasastih i sjemenki, posnog sira, jaja, zobenih. Vjezbala sam, u startu 4x, a poslije 6x tjedno. Tu se ukljucilo svega, od HIIT-a, kardija do vjezbi snage. Kad bi si vikendom davala oduska, eksperimentirala sam sa zdravim desertima. Pronasla sam i sacuvala nebrojeno recepta. Opskrbila kuhinju s toliko zdravih sastojaka da je jednostavno grijeh pored toga uzet cips ili kupiti sladoled. Otkrila sam da uzivam u tim eksperimentima, na nacin kako prije nisam u kuhanju.

A organizacija! Dovedena do savrsenstva. U subotu idem direktno na trening i nosim paketice opreme za cijeli tjedan (6 obleka za vjezbanje + 6 za tus), pospremim u ormaric. Nakon treninga se ide u tjednu nabavku namirnica jer je jelovnik unaprijed isplaniran. U nedjelju skuham nekoliko vrsta obroka, podijelim po plasticnim posudama i pospremim u zamrzivac 10-12 porcija, kao i zobene za dorucak kroz cijeli tjedan. Svaki dan u normalnoj torbi na posao donosim 1 od tih skuhanih obroka + zobene + medjuobrok. Na poslu ostavim posude, idem s posla direkt na trening. Nakon tusiranja u novooslobodjeno mjesto u torbi kupim prljavu odjecu s treninga. Petkom kupim ambalazu od hrane s posla, lijepo se posude ionako slazu jedna u drugu pa i nije neki problem. I onda opet subota... Znaci samo 2x u tjednu nesto iole ozbiljnije nosim, a jedem svaki dan kuhani rucak i vjezbam svaki dan. "Hranim-se-u-pekari-i-mrzim-kuhati" JA. Prvi put ikad. 

I eto, ni okrenula se nisam i prosla su 3 mjeseca. Naucila sam puno dobrih stvari. Nasla novi hobi u vidu pripreme obroka. Ojacala. Smrsavila. Prezivjela zimu. 

I s ovim prvim zrakama proljeca bas sam si hepi!!!!

Objavljeno 20.03.2017.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija