Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Kremasti desert s avokadom

 

Nedavno mi je baka najavila posjet, pa sam se razmisljala kako da postignem da dan ne zavrsi s njenim tradicionalnim slasticama, vec nekima koje se uklapaju u moj dan i moje navike. Da se razumijemo, njene slastice su GENIJALNE. No, ovo je bila prigoda da probamo obje malo drugaciji modus i - upalilo je.

Zahtjev je bio da je nesto zanimljivo, ukusno, lijepo i da se nutritivno uklapa u moj jelovnik. Znaci minimum secera i uglavnom prirodni sastojci. Dodatni plus je ako je i relativno jednostavno za napraviti.

Odlucila sam se za desert od avokada jer ga je lako spakirati u posudice za slucaj da se ipak nadjemo u gradu ili da ostane pa moze i ponijeti za kuci. Desert se radi redom: prvo podloga, pa sloj 1, pa sloj 2, jer onda se jedan dio smjese malo zgusne u frizideru i lakse je prekriti sljedecim. Iako je fleksibilno, ovo su sastojci koje sam koristila za oko 4 doze:

 

PODLOGA i "međukat": 

20-30g datulje

20-30 g badema

15-20 g kokosovog ulja

10ak (ili vise) grama cokolade s puno kakaa, kakao nibsa ili kakao mrvica (opcionalno)

Sve sastojke se samo isjecka u blenderu (ako je slabiji, mozete malo prokihati prvo datulje da omeksaju) i utisne u podlogu. Moze se pospremiti u frizider da se ohladi kokosovo ulje i zauzme malo ''forme'', ali nije nuzno. Ja uvijek ostavim oko trecinu kolicine sa strane, te pospem izmedju 2 sloja i po vrhu jos malo za ukras.

 

SLOJ 1:

100-150 g avokada

300 g Pilos svjezeg sira

50 g kakao u prahu

pola zlicice- zlicica cimeta

malo vanilije

stevije po zelji

opet se sve smiksa, izlije preko podloge i pospremi u frizider da se malo stisne. Prije pospremanja mozete malo ''lupkati'' posudom da se slegne smjesa jer nije skroz tekuca. Kad ga poslje izvadite, mozete ga dodatno posuti ostatkom od podloge. Obicno ovaj sloj ostavim oko 15 min u zamrzivacu jer sam nestrpljiva, a i toliko mi treba da napravim sljedeci sloj. Naravno, u ''obicnom frizideru'' bi trebalo dulje.

 

SLOJ 2:

50-100 g avokada

200 g Pilos svjezeg sira

50 g Mascarpone sira

40 g Whey  i/ili 1 banana

100 ml biljnog mlijeka (npr. sojino)

malo vanilije 

malo stevije

 

Whey je opcionalan, naravno. Meni je super bio Light Digest Pisstachio sam ili Optimum nutrition vanilia icecream + banana. Isto tako se naravno moze whey od cokolade dodati u sloj 1, ali ja nisam imala doma nijedan cokoladni, pa nisam. Uglavnom, i za ovaj sloj se opet sve zblenda i prelije preko proslog sloja i vrati u frizider (obicni, a ne zamrzivac, ovo je puding-krema, a ne sladoled).

Nakon par sati izvadi se i posluzi. U nekom trenu naravno mozete i dekorirati, ja to najcesce odmah napravim.  Posto mi tu ne radi upload na galeriju, na sljedecem linku mozete pogledati slike s Instagrama:
slike...

Na kraju, napomenut cu da je (verziju s bananom) odobrila i moja baka, pa se nadam da ce jos nekom posluziti! 

 

 

 

Objavljeno 20.10.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija