Dobra organizacija je ključ uspjeha. Dugo sam odbijala ideju da kuham i spas tražila u obližnjoj pekarnici. Posebno sam se grozila ideje da se svakodnevno družim s kuhinjskim isparavanjima.
Medjutim, našla sam kompromis s kojim ne gubim ništa više vremena na brigu oko hrane nego prije. A izbori su itekako bogatiji, makro i mikro svijet se u tom slažu. Na kraju krajeva, moje sposobnosti i krvna slika to itekako potvrdjuju!
Rucak na poslu oduvijek je bio nesto sto se dalo kupiti na putu od točke A do točke B. Sad stvar funkcionira tako da 1-2 tjedno putem kuci stanem u nabavku. Onda skuham obilnu kolicinu 1 ili 2 vrste hrane i podijelim u 5-10 obroka. Jedan ostavim, a sve ostalo ide u ledenicu. Nakon par tjedana stvara se i raznolikost izbora! Sad svaki dan uzimam 1 kutijicu po izboru i nosim na posao. Amerikanci nisu mozda u svemu najsjajniji, ali ova ideja im je genijalna i omogucava mi da imam raznolik i skuhan rucak, pa čak i štogod vremena bez kuhače:) Tako da sad uz posao, trening i održavanje stana stignem ponekad dekorirati tu hranu i objaviti na Instagramu za dodatnu fitness motivaciju (ako kog zanima - @belfegora_iop)
Evo nekoliko ideja inspiriranih okusima Mediterana:
1. Brokula + puretina (luk, češnjak, bosiljak, peršin, sol i papar)
2. Rižoto (smedja riža i heljda) s piletinom, gljivama i mrkvom u umaku od indijskih oraščića i avokada (luk, češnjak, sol, papar)
3. Oslić s mrkvom + blitva + tikvice (maslinovo ulje, češnjak, peršin, sol)
4. Puretina + kelj (slanina, sol, bijeli i crni papar)
5. Mahune + tikvice + piletina (češnjak, indijski oraščići, maslinovo ulje, bosiljak, papar, sol)
6. Mješavina raznih vrsta leće, graha, ječma, slanutka... (luk, češnjak, mrkva, lovor, peršin, sol i papar)
Objavljeno 01.08.2017.