Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Izbacite toksine i krenite u novu godinu puni energije

Nakon nove godine i blagdana tijelo žudi za detoksikacijom i vraćanju u formu. Saznajte kako i koje namirnice će vam pomoći u tome.

Nova godina donosi nove odluke, stoga se mnogi nakon blagdanskih dana i prekomjernog unosa hrane, osjećaju tromo, umorno, i „žedno“ energije i vitalnosti. Tom prilikom mnogi od nas odlučuju se na detoksikaciju kako bi tijelo vratili u formu i krenuli u nove izazove nove godine.

Za detoksikaciju se savjetuje povećan unos tekućine, a za čišćenje krvotoka i detoksikaciju tkiva najvažniji su enzimi, minerali, elementi u tragovima, kao i vitamini. Ono što se svakako treba izbjegavati su masti i rafinirani šećer, no voće, a naročito jabuke su dobar izbor. Jedna jabuka sadrži u prosjeku samo 80kcal, dok su njen sok i kora bogati vrijednim nutrijentima koji pomažu u detoksikaciji i njenom procesu. Jabuka sadrži vitamine i minerale kao što su pektin, beta-karoten, kalcij, željezo, fosfor i kalij, a taninska kiselina koja se nalazi u jabuci pospješuje metabolizam i sprječava taloženje masti u jetri.

Drugi proizvod od jabuke koji pronalazi uspješnu primjenu u detoksikaciji je jabučni ocat. Osim što povećava lužnatost i što je prirodan antiseptik i konzervans, jabučni ocat sadrži obilje vitamina, minerala i enzima.

Ako ste zagovornik prirodnih namirnica za čišćenje organizma, pomiješajte dvije žlice jabučnog octa u čaši mlake vode s malom žlicom meda. Pripravak pijte jednom ili dvaput dnevno prije obroka, a najbolje na prazan želudac. Njime ćete očisititi želudac i uravnotežiti pH u cijelome probavnom sustavu. Osim u obliku pripravka, jabučnim octom možete začiniti omiljenu salatu te ga na taj način konzumirati i uspješno krenuti u bitku protiv nakupljenih kilograma i umora.

Objavljeno 22.01.2016.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija