Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Zelena tjestenina na bolonjez

zelena tjestenina

Iznenadilo me kad sam, u razgovoru u jednom društvu, shvatila da jako puno ljudi nikada nije probalo zelene rezance. Meni su jako dragi oni zeleni, napravljeni s dodanim špinatom koji jelu daju dodatnu zanimljivu boju.

Evo jedne ideje za pripremu ove vrste tjestenine, a koja se ne razlikuje puno od klasične tjestenine bolonjez:

  • 100 g zelene tjestenine
  • 200 g mljevenog mesa
  • 1 žličica maslinovog ulja
  • 1 manja glavica luka
  • 150 ml pelata
  • začini: sol, papar, kurkuma
  • 100 g sira, poput gaude ili slično

Tjesteninu sam stavila kuhati prema uputama na pakiranju. U posudi sam zagrijala maslinovo ulje pa ubacila da se dinsta na sitno nasjeckan luk. Kad se luk omekšao ubacila sam meso i promiješala pa smanjila vatru i ostavila da se meso pirja. Ako je potrebno dodajte malo vode.

Potom sam u meso dodala pelate i začine i ostavila da se dalje krčka, dok meso nije omekšalo, a sav višak vode ispario. 

Tjesteninu sam procijedila i stavila na tanjur pa preko stavila umak, a preko svega na krupnije nariban sir.

Objavljeno 21.08.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija