Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Zobeni kolačići s grožđicama

zobeni kolacici

Zobeni kolačići su uvijek dobra ideja: ukusni su, jednostavni za pripremu, nutritivno su bogati kompleksnim ugljikohidratima, praktični su za ponijeti na put ili posao/školu i mogu dugo stajati, pa ih možete odjednom napraviti za cijeli tjedan. 

Suhe grožđice su priča sama za sebe. Ne znam zašto, ali te grožđice mnogi ne vole. Kažu "grožđice pokvare sve u što ih se stavi" i onda u širokom luku i zaobilaze sve slastice koje ih sadrže. Istovremeno, oni koji ih vole (a ja sam među njima), trpaju ih u sve moguće. Od riže nadalje...

Eto, tako su grožđice završile i u zobenim keksićima. 

Sastojci: 

  • 100 g zobenih pahuljica (sitniji tip)
  • 90 g integralnog brašna
  • 1,5 žličica praška za pecivo
  • 1,5 žličica cimeta
  • malčice soli
  • 2 žlice kokosovog ulja
  • 1 jaje
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 2-3 žlice meda
  • 40 g grožđica

U posudi pomiješati zobene pahuljice, brašno, prašak za pecivo, cimet i sol. U drugoj posudi pomiješati i dobro umutiti kokosovo ulje, jaje i ekstrakt vanilije. U tu smjesu umiješati i med. Vlažnu smjesu polako dodavati u suhu, uz stalno miješanje dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Potom dodati grožđice i dobro promiješati da se prožmu po cijeloj smjesi. Smjesu ostaviti da stoji 30-ak minuta. 

Pećnicu zagrijati na 180 stupnjeva, a na protvan staviti papir za pečenje. Žlicom vaditi smjesu i među dlanovima oblikovati kolačiće. Peći oko 15 minuta. 

Objavljeno 08.05.2017.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija