Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Zobeni banana kolač od malina i borovnica

kolacic zobeni

Natalie nas je još jednom oduševila. Kaže ovako: 

Ovaj zobeni kolač od malina i borovnica jako je hranjiv. Prepun je kvalitetnih vlakana koja nas dugo čine sitima i potpomažu našu probavu. Zbog ovog kolača vaša probava će vam reći jedno veliko hvala.

Kolač je bogat i biljnim proteinima, te zdravim omega-3 masnim kiselinama, a skroz je niskokaloričan. Zapravo predivno izbalansiran i baš savršen za doručak.

Da stvar bude još bolja, ovaj zobeni banana kolač od malina i borovnica ne sadrži gluten, mlijeko niti mliječne proizvode, a napravljen je bez rafiniranog šećera i bez jaja. Dakle pravo super ZDRAVO čudo kojeg mogu jesti apsolutno svi.

zobeni kolac

Sastojci: 

Za tijesto:

  • 1,5 šalice zobenih pahuljica*
  • 1/2 šalice zobenog brašna*
  • 1/2 žličice praška za pecivo*
  • 1/4 žličice Himalajske soli
  • 1 zrela banana
  • 1 žlica meda ili sirupa
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 2 žličice limunove korice
  • 2 žlice kokosovog ulja, rastopljenog i ohlađenog

Za posipanje:

  • 1 šalica zobenih pahuljica*
  • 2 žlice kokosovog ulja, rastopljenog i ohlađenog
  • 1 žlica meda ili sirupa, prema želji

Za džem od kupina s chia sjemenkama:

  • 1 šalica svježih ili smrznutih kupina
  • 1 žlica sirupa ili meda ili stevije, po ukusu
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 2 žlice chia sjemenki
  • 1/2 šalice svježih borovnica

kolac zobene

Zagrijte pećnicu na 190C. Protvan 22x22cm obložite papirom za pečenje.

U posudi pomiješajte suhe sastojke, zobene pahuljice, zobeno brašno, prašak za pecivo i sol. U odvojenoj posudi viljuškom zgnječite bananu. Dodajte med ili sirup i ekstrakt vanilije i dobro pomiješajte dok ne dobijete finu glatku smjesu.

Smjesu banane umiješajte u smjesu zobenih pahuljica. Dodajte kokosovo ulje i izmiješajte da se sve lijepo poveže. Smjesu stavite u protvan i prstima utisnite. Pecite 10 minuta.

Za to vrijeme pripremite smjesu za posipanje. U posudi pomiješajte zobene pahuljice i kokosovo ulje. Dodajte sirupa ili meda po želji. Ostavite sa strane.

Izvadite protvan iz pećnice i dodajte sloj džema od kupina. Rasporedite borovnice i smjesu za posipanje. Vratite u pećnicu i pecite 30 minuta. Izvadite kolač iz pećnice i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Narežite na kocke i uživajte!

Za džem od kupina s chia sjemenkama:

Stavite kupine u posudu za kuhanje. Zgnječite ih viljuškom pa kuhajte na srednje jakoj vatri par minuta konstantno miješajući dok kupine potpuno ne omekšaju. Skinite s vatre.

Umiješajte sirup (ili med ili steviju), vaniliju i chia sjemenke. Miješajte dok se smjesa ne zgusne.
Ostavite neka smjesa odstoji na sobnoj temperaturi oko 5 minuta.

Iskoristite za kolač, a višak možete pospremiti u staklenku s poklopcem i držati u hladnjaku do tjedan dana.

*Za verziju recepta BEZ GLUTENA birajte certificirane proizvode koji ne sadrže gluten. Zobeno brašno možete dobiti mljevenjem zobenih pahuljica. Kolač držite u zatvorenoj posudi. Kao mjeru koristila sam šalicu od 240 ml (US cup).

Izvor: Natalie’s Food & Health

Objavljeno 04.07.2017.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija