Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Zeleni složenac s jajima

slozenac od povrca

Ponekad se odmorim od mesa. Istina rijetko, ali dogodi se i takav obrok. No, i tada pokušavam zadovoljiti potrebe za proteinima, a kvalitetu obroka zadržati na što višem nivou. U nedjelju sam se malo poigrala s povrćem koje sam imala u stanu, pa je sve rezultiralo jednim složencem. Evo recept: 

  • 250 g šampinjona
  • 100 g poriluka, narezanog na kolutove
  • 1 glavica luka, narezana na sitno
  • 1,5 žlica maslinovog ulja
  • 1 češanj češnjaka, narezan na što sitnije
  • 1 tikvica, naribana
  • 5 jaja
  • 100 g baby špinata
  • 50 g feta sira
  • sol, papar, bosiljak

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, a duboki protvan namažite maslinovim uljem. U tavi zagrijte žlicu maslinovog ulja pa lagano prodinstajte češnjak, luk i poriluk, dok ne dobiju zlatnu boju. Ostavite sa strane. 

U istoj tavi, prodinstajte narezane šampinjone s malo soli. Skinite s vatre kad se lagano omekšaju. Pomiješajte gljive s mješavinom luka pa dodajte tikvicu, nasjeckan špinat i začine. Umutite jaja pa ih prelijte preko povrća pa sve promiješajte. Smjesu istresite u protvan.

Po vrhu pospite usitnjenim feta sirom i pecite na 180 stupnjeva oko 30 minuta. Ostavite da se hladi 10-ak minuta prije serviranja.  

Objavljeno 18.01.2016.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji3komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji3komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija