Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Zelena jaja za doručak

Kako je neobično kako pojedine boje u nama izazivaju različite osjete okusa. Primjerice, kad vidim oguljen kivi, ja uvijek mislim da je kiseo! I uvijek mi je prvi zalogaj tog istog kivija nekako posebno oprezan i nesiguran koliko god svjesno znam da su šanse da je tako jako kiseo gotovo - nepostojane. 

Isto tako, kad probavam nešto žuto, uvijek očekujem slatko. pa bez razmišljanja posegnem i za limunom bez imalo straha od njegovog stvarnog okusa. 

No, kako psiholozi kažu, "sa strahovima se treba suočavati", pa se i ja često suočavam s nekim zelenim kombinacijama ;) 

Istina, bojim se i zmija, ali borba s tim strahom tek dolazi na red. 

Vratimo se zelenome. 

Jučer sam za doručak radila zelena jaja. Radi se o jajima sa špinatom.

Evo recept: 

  • 3 cijela jaja
  • 2 bjelanjka
  • 2 šake špinata (može i blitva, ali onda samo zeleni dijelovi)
  • 1 čajna žličica kokosovog ulja

Jaja, bjelanjke i špinat sam ubacila u blender i izmiksala samo par sekundi da se špinat "razbije". Možete se to odraditi i tako da se špinat samo nareže na što sitnije, ali tada jaja neće poprimiti ovako jednoličnu zelenu boju. 

Na tavi sam zagrijala kokosovo ulje i izlila mješavinu jaja i špinata i ispekla kao klasičnu kajganu. 

I to je to. 

Dobar tek. 

Ovo je dobra ideja za sve koji jedu premalo povrća, a takvih je puuuno, preeeeviše...

Objavljeno 27.10.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija