Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Zdravlje puno masti: Avokado punjen jajima!

Ako ste na prehrani s niskim udjelom ugljikohidrata, a visokim mastima, onda su vam avokado i jaja namirnice koje vjerojatno svakodnevno jedete. Kad sam prije par godina prvi put otkrila avokado i sve mogućnosti koje se s njim mogu izvesti, doživjela sam pravo malo nutritivno prosvjetljenje. Dakle, od namaza od avokada, do sladoleda kojima je on baza... to malo zeleno masno čudo je prava riznica kulinarskih mogućnosti. 

Za vikend sam pronašla jedan zanimljiv recept: Avokado punjen jajima i svježim sirom

Ako se pitate za koji obrok ovo možete jesti - odgovor je: kad god želite! Moj izbor je bila večera. Naime, avokado ima jako malo ugljikohidrata, puno zdravih masti i bogat je kalijem. Jaja sz bogata vitaminima A, B i D, fosforom i selenom. Naravno, obje namirnice su pretežno proteinske, a ako svemu dodate još i svježi sir - imate visokoproteinski obrok koji će hraniti vaše mišiće tijekom nekoliko narednih sati jer se radi o sporo otpuštajućim proteinima. 

Osim toga, za cijelu pripremu ovoga jela treba vam 20 minuta, što je dodatna prednost kad ste gladni, a ne da vam se puno vremena provoditi u kuhinji. 

Što trebate (za 2 osobe):

  • 2 srednje velika avokada (kupite malo mekši)
  • 4 jaja
  • 100 g kremastog svježeg sira
  • 1 čajna žličica senfa
  • 2 mlada luka
  • malo soli i papra

Postupak: 

Jaja skuhajte, ogulite i narežite na kockice. Mladi luk narežite na kolutove, debljine ne veće od 1cm. U posudi promiješajte jaja, posni sir, 3/4 mladog luka, senf te sol i papar, po želji. Avokado prerežite po polovici, izvadite košticu, pa žličicom izdubite meso, ali pritom ostavite mesa u svakoj polovici oko prsta debljine. Izdubljeno meso narežite na kockice i pomiješajte s jajima i svježim sirom. Smjesom napunite polovice avokada i pospite preostalim mladim lukom, za dekoraciju. 

Prije serviranja, malo ohladite u hladnjaku. Jedite žlicom. ;)

Objavljeno 15.06.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija