Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Zdravi čokoladni kolač s kikirikijem

kolac

Kraj kolovoza sam odlučila završiti slatko. Naime, nakon kolovoškog opuštanja po svim pitanjima, u rujnu se vraćam u svoj uobičajeniji tempo po kojem redovito vježbam te više brige vodim o kvaliteti i nutritivnom sastavu obroka koje jedem.

Pojednostavljeno, u kolovozu je bilo svega i svačega - i sladoleda i burgera i palačinki i maminih kolača. U rujan ću ući resetirana i s kojom kilom više nego što sam završila 7. mjesec.

No, kako i priliči, zadnje dane u 8. mjesecu treba iskoristiti za još par slastica. Evo jedne ideje za kolačiće od maslaca od kikirikija i čokolade.

Sastojci:

  • 30 ml soka od jabuke
  • 120 g maslaca od kikirikija
  • 1/2 žličice ekstrakta vanilije
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • 20 g + 1 žlica zobenog brašna
  • 20 g čokoladnih kapljica
  • 1 žlica mlijeka, ako je potrebno
  • malo soli

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. U protvan stavite papir za pečenje. Na lagano zagrijanoj ploči zagrijte maslac od kikirikija dok ne postane tekući, pa dodajte sok od jabuke i ekstrakt vanilije pa dobro promiješajte. Stavite sa strane.

U posudi promiješajte prašak za pecivo, sol, zobeno brašno i čokoladne kapljice. Suhe sastojke polako istresajte u vlažne, uz stalno miješanje.

Izgledat će jako suho, ali morate dobro umiješate da se maslac i ostali sastojci sljube. Ako je potrebno dodajte žlicu mlijeka.

Smjesu pretresite u protvan pa izravnajte da je svugdje jednake debljine. Stavite u pećnicu i pecite 10 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se hladi, barem 20 minuta. Za to vrijeme će se i ohladiti i učvrstiti.

Baterije su pune, dobrodošla sezona 2016/17.

Objavljeno 30.08.2016.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija