Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Zdrava varijanta: gravče na tavče – wok verzija

gravce na tavce

Gravče na tavče mnogi povezuju uz roštilj. Naime, često je upravo oo prilog mesu pečenom na grillu. No, gravče na tavče možete napraviti i na jedan jednostavan i puno zdraviji način, bez nezdrave zaprške na brašnu. 

Uživajte u ovom prilogu koji je osmislio Darko Kontin. 

Kako Darko ističe, "upute pratite onako od oka. Isto vrijedi i za namirnice. Ako neku nemate iskoristite slobodnu neku drugu ili je prilagodite vlastitom ukusu. Što god iskoristili nećete pogriješiti. Bitno je samo da povrće ne ostane neiskorišteno u hladnjaku :)."

Sastojci: 

  • 460 g crvenog graha
  • 40 g korijena peršina
  • 50 g mrkve
  • 1 šaka lista peršina
  • 400 g pelati rajčica
  • 1 glavica luka
  • 3 režnja češnjaka
  • 3 ljuta feferona
  • voda, ulje, sol, crvena paprika

U wok na tri velike žlice ulja bacite luk nasjeckan na trakice i pustite ga da malo omekša. Zatim dodajte 3 režnjak nasjeckanog češnjaka i 3 nasjeckane ljute feferone.

Kada češnjak i luk dobiju smećkastu boju dodajte ostalo nasjeckano povrće – mrkvu, peršin (korijen i list) te natopljeni grah (ili konzervirani kao u mojem slučaju).

Prelijte s 5 dcl vode (ili više ako nije sve povrće potopljeno u njoj) i dodajte 3 žličice soli. Poklopite wok i pustite vodu da zakipi i poklopljena lagano kuha 10 minuta nakon čega maknite poklopac i pustite tekućinu da skroz ispari – oko 20 minuta.
Kada je sva tekućina isparila i ostao je samo kremasti talog od povrća dodajte pelati rajčice i dvije žličice crvene paprike. Po potrebi, ovisno o marki pelati rajčica, možda ćete trebati dodatno sve posoliti. Zato isprobajte jelo u ovom trenutku i odlučite treba li još začina.

Pustite sve još desetak minuta na srednjoj vatri da se prokuha i odložite sa strane na 5 minuta da se umak zgusne prije serviranja.

Grah možete poslužiti topao ili hladan, kao glavno jelo ili prilog. Kako god vam paše, pasat će i njemu :).

Dobar tek!

Izvor: Darkova web kuharica 

*Fotografije su pod copyrightom autora i nije ih moguće preuzimati.

Objavljeno 13.06.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija