Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Zdrava spaghetti carbonara (bez vrhnja za kuhanje)

spageti

Spaghetti carbonara je mnogima jedan od najdražih načina pripreme tjestenine. Ovaj tradicionalni recept ima puno inačica, a mnogi u pripremi ovog obroka koriste vrhnje za kuhanje. No, naravno da se vrhunska carbonara može napraviti i bez vrhnja za kuhanje. 

Evo kako:

  • 50 g parmezana
  • 1 jaje
  • 150 g špageta
  • 1/2 žlice maslinovog ulja
  • 50 g manje masne pancete
  • 2 češnja češnjaka
  • papar

Prema uputama na pakiranju, skuhajte tjesteninu. Dok se tjestenina kuha, u dubljoj tavi zagrijte maslinovo ulje pa istresite na sitno nasjeckanu pancetu i dinstajte dok ne postane hrskava. Dodajte češnjak i uz miješanje dinstajte dok ne postane lijepe smeđe boje. 

Tjesteninu, kad je al-dente kuhana, procijedite pa istresite u tavu i promiješajte. U posudici razbijte jaje pa dodajte sir i promiješajte. Istresite sve preko tjestenine i uz miješanje kuhajte dok smjesa jaja nije gotova, a jaje dobro rašireno po sadržaju i termički obrađeno.

Servirajte toplo, a po vrhu dodajte još malo ribanog parmezana. 

Objavljeno 31.07.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija