Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Zdrava juha od rajčice

juha

Koje god godišnje doba bilo, juha je uvijek dobra ideja. Nije li čudesno to da i usred vrućine, kada pojedete toplu juhu, ona nekako paše?

Evo jedne jednostavne ideje za pripremu domaće juhe od rajčice. Još ako imate domaće rajčice, dobit ćete idealnu večeru. 

  • 1 manja glavica luka
  • 3 rajčice, srednje veličine
  • 2 cm svježeg đumbira, naribanog
  • sol, papar
  • 2 stabljike celera
  • 3 velike žlice kokosovog mlijeka (iz limenke)
  • 1 žlica maslinovog ulja

U posudi zagrijemo maslinovo ulje pa ubacimo na sitno nasjeckan luk. Kad se luk lagano zacakli, dodamo na sitno nasjeckanu rajčicu i propirjamo. Kad se kožica odvoji od rajčice, dodamo celer narezan na komadiće i pola litre vode i pustimo da zakuha. 

Kad je voda zakuhala, dodamo svježe naribani đumbir i pustimo da kuha. 

Kad je povrće skuhano, skinemo s ploče pa usitnimo štapnim mikserom ili u blenderu. Na kraju dodamo kokosov mlijeko i začine i sve dobro promiješamo da se arome sljube, a juha dobije svoju lijepu kremastu strukturu. 

Na kraju, po vrhu možete staviti neko mikrozelenje koje je dominantnog okusa i koje će ovoj juhi dati snažniju notu, a vas obogatiti vitaminima i mineralima. 

Objavljeno 12.08.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija