Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Zaraženima "sladoleditisom": Zdravi sladoled od kave

Mislim da bolujem od sladoleditisa! Ova bolest može biti u dva različita stanja: akutni sladoleditis i kronični sladoleditis. Kronično stanje nastupa nakon neadekvatnog liječenja akutnog stanja. Dodatno, prijelaz iz akutnog u kronično stanje se dodatno ubrzava izlaganjem izazivaču bolesti - sladoledu. Neumjerno mu se izlažem gotovo svakodnevno. Mome trbušnom zidu on ne čini dobro, no glava je sretna učincima. Barem kratkoročno. 

No, u trenucima prisebnosti tragam za varijantama ove slastice koji sastojcima ipak čine manje zlo mojem zdravlju i odrazu u ogledalu. Pisala sam već o sladoledu od kakaa i sladoledu s maslacem od kikirikija. Onda mi je prije par dana pala na pamet ideja da pronađem recept za sladoled od kave. I naravno, prilika čini lopova. 

Recept je pronađen, sladoled je napravljen i pojeden. Ostala je slika. I prljava posudica. Šteta nije velika jer su sastojci kontrolirani. Sladoled je kremast, aroma kave je predivna, a ja sam potpuno neobjektivna da sve to komentiram. ;) Jedino što je loše jest što morate čekati da se smrzne! 

Probajte, jednostavno je za pripremiti i treba vam samo 5 sastojaka: 

  • 3 banane
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • 2 žlice espressa ili obične turske kave
  • 2 žlice čokoladnih kapljica - baš pod tim imenom ih ima za kupiti u svim većim marketima
  • sladilo, po želji ili: 2 žlice meda

Bananu ogulite i narežete na kolutove pa smrznete. U blender ubacite smrznute banane, ekstrakt vanilije, kavu i sladilo pa sve dobro izblendate dok ne dobijete jednoličnu smjesu.

Smjesu istresite u posudu u kojoj ćete sladoled smrzavati. Dodajte čokoladne kapljice, žlicom sve promiješajte tako da se kapljice rasprostru po cijeloj smjesi pa stavite u hladnjak na minimalno 2 sata. 

Kad je gotovo - navalite dok ne slistite sve ;) 

Objavljeno 12.08.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija