Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Zapečeni slanutak s blitvom

popecak

Meni je ovo super lagani ručak ili međuobrok. Zapravo, može biti bilo koji obrok u danu, kako vam paše. 

Sastojci:

  • 70 g slanutkovog brašna
  • 120 ml mlijeka
  • 1/2 žličice češnjaka u prahu
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1 manja glavica luka
  • 150 g blitve
  • 2+2 žlice maslinovog ulja
  • sol, papar

U posudi promiješate slanutkovo brašno i sodu bikarbonu, pa potom dodajte mlijeko, sol, papar i češnjak pa dobro promiješajte. Dobit ćete mekano i homogeno tijesto. Ostavite malo da stoji.

Na tavi zagrijte ulje pa ubacite na sitno nasjeckan luk i ostavite na laganoj vatri da se pirja. Za to vrijeme blitvu narežite na trakice pa je dodajte u luk, malo posolite, promiješajte i ostavite da se pirja s lukom 2-3 minute. Potom skinite s ploče i ostavite sa strane.

Kad se blitva ohladi, dodajte je u smjesu tijesta i dobro promiješajte.

Tavu vratite na ploču i dodajte preostalo ulje pa izlijte tijesto. Na umjerenoj jačini pecite oko 7-8 minuta, zatim okrenite i ispecite i s druge strane još nekih 5 minuta.

Kada je pečeno, smjeu izvadite na tanjur i ostavite da malo stoji, pa narežite i servirajte. Uz ove pogačice, dobro vam ide jogurt s malo vlasca.

Objavljeno 03.07.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija