Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Zapečeni šampinjoni punjeni povrćem

punjeni šampinjoni

Jednu malo nezdraviju varijantu ovoga što slijedi moja mama često radi. Umjesto povrća, ona gljive napuni nekom vrstom dobro topivog sira, pa sve zapeče. Iskreno, to bude jako fino.

No, da izbjegnem te mliječne namirnice koje nemam u jelovniku, odabrala sam par vrsta povrća povrća, njima napunila gljive i sve zapekla. Ovako napravljene, punjene šampinjone možete jesti samostalno, ali i kao prilog nekom mesu ili komadu ribe. 

Evo sastojaka: 

  • 15 većih šampinjona
  • 1 žličica maslinovog ulja
  • 1 glavica luka
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 crvena paprika
  • malo svježeg peršina
  • vlasac, sol, papar, po želji

Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Šampinjone očistite od peteljke, a ako je moguće rupe na njima još malo produbite žličicom. Sve ostale sastojke usitnite i pomiješajte pa žličicom napunite svaki klobuk do vrha. 

Tako napunjene gljive poslažite na protvan i stavite peći. Pecite 15-ak minuta, odnosno dok se gljive ne omekšaju. Jedite toplo jer je tada najfinije. 

Objavljeno 04.11.2016.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija