Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Zapečeni patlidžani punjeni piletinom

patlidzani

Ako se pitate kako nagovoriti prijateljicu da pripremi večeru za ekipu, onda je rješenje jednostavno: nabijte joj osjećaj grižnje savjesti. T je trebala pripremiti večeru za nas 3 frendice, da pojedemo nešto prije izlaska.

Ovako je tekao razgovor jučer:

  • T: Što da pripremim za večeru?
  • Z: Nemam pojma. Što imaš doma?
  • T: Ništa ?????? Smislit ću nešto.
  • Z: Ništa?! Pa imaš punu škrinju hrane!
  • T: Fakat mi se ne kuha na 40 stupnjeva!
  • Z: Pa ako si toliko lijena, ti naruči pizzu!

Pozvonili smo joj na vrata oko 21 sat i već na ulasku u stan bilo mi je jasno da je moja strategija upalila. Umjesto mirisa pizze upitne kvalitete, stanom se širila aroma nečega puno ukusnijeg!

patlidzani

Evo recepta:

  • 2 patlidžana
  • 1 komad bijelog pilećeg mesa
  • 1 glavica luka
  • 2 paprike
  • 2 rajčice
  • 1 žlica pasirane rajčice
  • peršin
  • parmezan

Postupak:

  1. Patlidžan prepoloviti na pola i izdubiti žlicom. Posoliti i ostaviti da stoji dok ne napravite nadjev.
  2. Za nadjev iskoristiti unutrašnjost patlidžana koju treba sitno nasjeckati i začiniti po želji (papar, sol).
  3. Na kokosovom ulju popržiti kockice luka, papriku i rajčicu. U zasebnoj tavici popržiti piletinu dok ne dobije zlatnu boju.
  4. Sve skupa pomiješati s pasiranom rajčicom i napuniti lađice patlidžana,te ih obilato posipati parmezanom.
  5. U pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva, peći 30 minuta ili dok parmezan ne dobije "zlatnu koricu".
  6. Ostaviti da se par minuta ohladi i po vrhu posipati svježe sjeckani peršin.

Hvala T! I sljedeći put ću pristupiti istoj strategiji jer očito – pali!

Objavljeno 10.08.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija