Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Zapečena piletina s curryjem i batat/krumpir s medom

piletina curry

Pisala sam vam u prvom tekstu sa Sanjinim receptom za zdravi cheesecake s kikirikijem, da je ova Šibenčanka naša "Fit mama". Ono što treba u ovoj priči naglasiti jest da je Sanja jedan vrhunski dokaz da dijete ne smije biti prepreka za ustrajanje u zdravim navikama. Dapače, dijete treba biti dodatna motivacija, a i navike koje će Sanjino dijete steći od malena, sigurno će mu pomoći da izraste u nekoga kome će briga o prehrani i zdravlju biti "po defaultu".

Danas nam je Sanja poslala super recept za jednostavan i nutritivno izvrstan obrok: piletinu u curryju i batak ili krumpir s medom. Jasno vam je da to ne može biti drugačije nego - odlično!

Evo kako ovaj ručak priprema naša Sanja Frleta:

Piletinu izrezati i staviti marinirati u smjesu od malomasnog jogurta, curryja, kapule, luka, malo maslinovog ulja i prstohvat soli. Marinirati barem 2 sata.

Batat i krumpir očistiti i izrezati na ploške i preliti umakom napravljenom od 2 žlice rastopljenog kokosovog ulja, 1 žlice meda, malo kapule, 1 žlice senfa, malo soli i papra.

Staviti mariniranu piletinu na papir za pečenje, a na drugi batat/krumpir i peći na 190°C 20-25 minuta. Imajte na umu da su pećnice različite pa par puta tijekom pečenja bacite oko na meso i krumpire, da se ne prepeku ako vam je pećnica jača od moje.

Također, tijekom pečenja preokretati da se sve lijepo zapeče. Dodatak ovom mesu i krumpiru je kuhana blitva umiješana u posni sir sa začinima po želji.

Objavljeno 24.11.2016.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija