Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Zaboravljena namirnica: Biskvit s rabarbarom

biskvit rabarbara

Znate ono kad shvatite da neku namirnicu niste jeli 15 godina i više... i onda vas netko podsjeti na nju, a vama samo navru uspomene. E tako sam se ja jutros sjetila djetinjstva i bake koja je često pripremala neke slastice od rabarbare.

Ako nikada niste probali, preporučujem da probate već ove sezone. Od rabarbare se jede samo korijen, a okus je najsličniji kiselim jabukama. Možete je koristiti za kolače, umake, kompote, zapravo svašta...

Na rabarbaru me danas podsjetila Kristina, koja je poslala recept za biskvit s ovom zaboravljenom namirnicom:

Sastojci:

  • 300 g rabarbare
  • 3 jaja
  • 5 žlica raženog brašna
  • 3 žlice kokosovog šećera
  • cimet
  • 1 prašak za pecivo
  • ekstrakt vanilije

Nasjeckaj rabarbaru na sitne kockice, pospi kokosovim šećerom i cimetom te stavi na laganu vatru da krčka. Kad prokuha lagao je izgnječi vilicom ili gnječilicom za pire. Za to vrijeme odvoji bjelanjak od žutanjka te istuci snijeg od bjelanjaka. Umuti žutanjak dodaj brašno te rashlađenu rabarbaru. Izmiješaj te dodaj bjelanjak, prašak za pecivo i ekstrakt vanilije. Izmiješaj sve sastojke te peci na 180 stupnjeva nekih 40 minuta, odnosno dok ne dobije zlatno-smeđu boju.

Objavljeno 07.01.2016.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija