Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Za vruće ljetne dane: Hladni smoothie od lubenice i kokosa!

Ljeto nam je stiglo u grad. A s ljetom su stigle i lubenice. Zanimljiv je podatak da je lubenica zapravo - povrće. Naime, postoje jednostavno pravilo koje kaže: svi plodovi koji se koriste kao hrana i koji se moraju saditi svake godine su povrće. Voće je plod višegodišnjih biljaka, koje se ne mora saditi svake godine. Osim toga, lubenica je jedna vrsta tikve koja je također povrće. 

No, bez obzira doživljavate li lubenicu kao voće ili povrće, nesumnjivo je da je ona izvrstan odabir za vrućih ljetnih dana kada se želite rashladiti i dobro hidrirati. No, jeste li ikada probali neki napitak od lubenice?

Nisam ni ja, priznajem! Do danas! 

Pisala sam vam već o Vanji Sajko koja uvijek ima neke super ideje za pripremu namirnica... E pa danas mi je Vanja dala jednu novu ideju: 

Hladni smoothie od lubenice i kokosa!

  • 1,4 mesa kg lubenice
  • 1 šalica kokosove vode
  • 1 limeta ili limun (cijeđeni sok)
  • prstohvat soli

Lubenicu očistite od koštica i narežite na kockice. Stavite lubenicu u blender. Dodajte kokosovo mlijeko i limetin (ili limunov) sok i sve izblendajte. Ako imate manji blender, smjesu blendajte u 2 ili 3 puta, pa sve zajedno pomiješajte. Držite ovaj napitak u hladnjaku, i servirajte uz kockice leda. Budući da sadrži dosta minerala i vitamina, ovaj napitak možete koristiti i kao izotonik nakon napornog aerobnog treninga. 

 

Objavljeno 12.06.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji1komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija