Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Za topljenje "škeca": Mljevena puretina u kelju!

puretina u kelju

Znate što je sreća?

Sreća je kad nekome dragome pomognete da stekne zdrave navike. Sreća je kad nekome dragome pomognete u borbi protiv nekih životnih problema s kojima se suočava, bez obzira radi li se o bolnom prekidu, poteškoćama na poslu, višku kilograma ili nečem četvrtom.

No, još je veća sreća kad osoba kojoj ste na neki način pomogli, pomogne vama onim znanjem ili navikom koju ste joj vi pomogli da je stekne!

Moja prijateljica Ana me prije par mjeseci pitala da joj pomognem da se riješi par kilograma viška. No, ono što je bio moj cilj, bilo je Ani pokazati da se u hrani može uživati, a da se pritom kilogrami ne nakupljaju i da se ne unose prazne kalorije i namirnice koje obiluju najgorim sastojcima.

Jučer me razveselila na najbolji način: poslala mi je fotku i recept svojeg obroka. Eto, moglo bi se reći: došlo doba da učenica, učiteljicu nauči ponekoj kulinarskoj tajni.

Anina mljevena puretina u kelju

Sastojci:

  • 500 g mljevene puretine
  • 5 velikih listova kelja
  • 1 veći bijeli luk
  • 1 veći crveni luk
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 3 žlice parmezana, ribanog
  • malo soli i crvene paprike, začinske

Narezati na sitno jedan veći bijeli i crveni luk koji su prethodno stajali na sobnoj temperaturi. Na mrvicu vode i žlici maslinovog malo prodinstati da se luk zacakli i omekša pa dodati mljevenu puretinu, malo soli i crvene paprike. Pirjati 20 min uz dodavanje vode.

Listove kelja oprati da budu lijepi veliki i bez rupa. U svaki list staviti 3 žlice puretine, zamotati i probosti čačkalicom da drži list zatvorenim.

Peći 30 minuta na 170 stupnjeva. 10 minuta prije kraja naribati ribanac ili klasični parmezan i posuti preko kelja. Zapeći i poslužiti uz finu hladnu salatu.

Hvala Ana i bravo! Ponosna sam na tebe!!!

Objavljeno 27.11.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija