Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Za sreću vašeg djeteta: Recept s bijelim brašnom i suncokretovim uljem!

Često me pitaju "otkad ti tako jedeš?" S manjim modifikacijama, zapravo - oduvijek. Sjećam se djetinjstva: kad bih je s ulice dozivala da mi napravi sendvič, mama bi uvijek imala isti odgovor: "Dođi kući, sjedi za stol i normalno jedi, a ne da se trpaš tim kruhom!", i tako je i bilo. Kad smo brat i ja željeli jesti pomfrit, mama bi samo okrenula očima i rekla: "Krumpir koji pliva u ulju!", i našla bi neku zamjenu.

Kad je baka pripremala doručak, najčešće bih dobila "šato": bjelanjak umućen u šlag pa preliven, žumanjkom u koji je umiješano neko sezonsko voće (jaja su bila svježa i domaća). Bez šećera. Nikada doma nismo jeli pohano, a riba se jela više puta tjedno... Tada sam njurgala, a danas shvaćam da su mi roditelji usadili mnoge zdrave navike i zahvalna sam im na tome. 

Zbog svega toga, sretna sam i ponosna kad vidim prijateljice, mlade majke, kako od rođenja svojoj djeci usađuju svijest o dobrim izborima hrane. Vidim da svojoj djeci rade dobro. 

Danas me Sandra oduševila jednim receptom, koji dijelim s vama. Poruku kopiram u cijelosti: 

"Hej draga, imam ti jedan super recept. Jednostavno za pripremu i jeftino. I brzo je gotov. Moj dvoipolgodišnjak je presretan. Ovo su sastojci: 

  • 2 šalice bijelog glatkog brašna
  • 2 žlice rafiniranog suncokretovog ulja
  • 1 šalica soli
  • 1 žlica limunske kiseline

Pomiješaju se svi suhi sastojci i dodaju 2 šalice vode i sve se brzo kuhačom miješa na laganoj vatrici dok se ne počne odvajati od posude. Nakon toga se smjesa stavi na papir za pečenje i razreže na tri jednaka dijela. U svaki dio se ukapa ulje i prehrambena boja (najbolje 3 različite) i umijesi...

Rezultat je: super dječji plastelin!! :))))

Evo i slika: 

A za ručak sam mu napravila pužiće su od cvjetače, jaja, sezama, malo maslaca, parmezana i kokosovog brašna. Recept ti pošaljem kasnije"

Što reći??

Neka ovo bude jedino gdje ćete koristiti bijelo brašno i rafinirano suncokretovo ulje. Dijete će vam zaista biti sretno, a kad naraste i zahvalno. 

Objavljeno 13.08.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija