Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Za neradni ponedjeljak: zobeni kolač s borovnicama

Ovo je zdrav, fin, jednostavan, ukusan, pa čak i estetski lijep kolač. Vjerujte mi, postoje ljudi kojima je ovo posljednje vrlo važan kriterij. Naime, oni neće jesti “nešto što im nije lijepo”! A da, ima nas svakakvih…

Dakle, sastojci:

  • 10 datulja
  • 1 šalice zobenih pahuljica, sitniji tip
  • 1 čajna žličica praška za pecivo
  • 2 žlice lanenih sjemenki, mljevenih
  • 2 žlice sezamovih sjemenki
  • 3 jaja
  • 1 žlica maslaca od badema, smooth
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • 2 šalice borovnica (smrznute ili svježe)
  • malo soli

Postupak:

Datulje ubacite u vodu i prokuhajte na par minuta pa ostavite u void desetak minuta da se kožica smekša. Ogulite ih i očistite od koštice. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, a u protvan stavite papir za pečenje.

Zobene ubacite u blender i usitnite gotovo do teksture brašna. Dodajte im prašak za pecivo, sol, lanene sjemenke, sezamove sjemenke, jaja, maslac od badema, ekstrakt vanilije i datulje. Miksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu u kojoj nema preostalih komadića datulja. Smjesu istresite u pripremljen protvan pa poravnajte po površini.

Borovnice ravnomjerno istresite po smjesi i nježno prstima utisnite u smjesu. Pecite u pećnici oko 35 minuta, odnosno dok čačkalica kojoj probodete kolač ne bude suha pri vađenju. (ovo uvijek koristim kao test za ovakve vrste pečenja) Zadnjih 10-ak minuta pečenja kolač prekrijte aluminijskom folijom, kako biste spriječili da se rubovi prepeku, a smjesa isuši. Kad je gotovo izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi.

Objavljeno 22.06.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija