Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Za hladne dane: Topla čokolada s vinom

topla cokolada s vinom

Nedavno sam sudjelovala u jednom razgovoru o "zdravim" i "nezdravim" namirnicama. Nakon žustre rasprave, nalik onim saborskim, ipak smo donijeli neki zajednički zaključak s kojim smo se svi složili. Ako izuzmemo neke namirnice koje zaista imaju dokazano nezdrave sastojke, poput trans masnih kiselina, većina namirnica (pritom NE pričam o prerađevinama) su zdrave, ali je nezdrava količina koju mnogi unose.

Dakle, potpuno je pogrešno reći da je čokolada nezdrava, ako govorimo o kockici. Istovremeno, kilogram čokolade dnevno zacijelo nije najveća sreća za vaše zdravlje (iako možda za glavu je). 

Jednako se može reći i za primjerice vino. Stručnjaci su složni, 100 ml crnog vina dnevno ima niz pozitivnih utjecaja na zdravlje. Naravno da oblijevanje u vinu nigdje nije navedeno u preporukama za zdravi život. 

S ovim natuknicama o vinu i čokoladi odlučila sam napraviti topli napitak od čokolade i vina za koji, po sastojcima, nitko ne može reći da je nezdrav, a uz to je i jako fin i posebno dobro paše u ove sve hladnije jesenje dane. 

  • 150 ml malomasnog mlijeka
  • 100 g tamne čokolade (min. 75% kakaa)
  • 100 ml crnog vina 

U posudi zagrijte mlijeko pa dodajte čokoladu i miješajte dok se čokolada sva ne otopi, a smjesa postane kremasta i lagano ljepljiva. Polako dodajte vino uz stalno miješanje. Kad se tekućine sljube i sve dobro zagrije, izlijte u šalice i uživajte dok je toplo. 

Objavljeno 21.10.2016.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija