Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Veliki petak: Oslić na bianco

oslic namaz

Veliki petak je kršćanski spomendan Isusove muke i smrti. Na taj dan vjernici poste, što znači da ne jedu meso toplokrvnih životinja niti mesne prerađevine. Jedna od namirnica koje su najčešće na stolu za Veliki petak jest riba, u kontinentalnim krajevima to je šaran ili štuka, a na moru bakalar ili oslić. 

No, priprema obroka od ribe ne mora biti, kako mnogi smatraju, ni komplicirana niti zahtijeva neke posebne kulinarske sposobnosti. Pogotovo ako se odlučite za npr. oslić (ili bakalar) "na bianco", ili - na bijelo!

Evo što vam je potrebno: 

  • 400 g fileta oslića
  • 1 krumpir, ako želite, a može i bez njega
  • sol, papar
  • 2 češnja češnjaka
  • maslinovo ulje

Krumpir dobro skuhajte i ogulite. Oslić skuhajte i procijedite. Kad ste ih procijedili, stavite ih u posudu, s krumpirom, u kojoj ćete ih miksati pa prvo dodajte malo soli. Potom lagano izmiksajte pa dodajte žlicu maslinovog ulja pa ponovo miksajte. Ponavljajte ovaj postupak dok ne dobijete kremastu smjesu, dovoljno gustu za mazanje.

Na kraju dodajte na što sitnije nasjeckan češnjak i papar i promiješajte pa stavite u hladnjak da se malo stisne i arome sljube, prije konzumacije. 

Objavljeno 11.04.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija