Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Vegetarijanski ručak: Heljdine okruglice

heljdine okruglice

Imam nekoliko prijatelja koji su vegetarijanci pa s vremena na vrijeme napravim neki vegetarijanski obrok. Istina, više iz radoznalosti nego što to uspijem podijeliti s njima. Ali moram priznati, većina toga mi ispadne jako fina, ali nekako smetnem s uma ponavljati te recepte. 

Evo jedne ideje kako napraviti okruglice od heljde. 

  • 150 g heljde
  • 1 mrkva
  • 1 glavica luka
  • 3 češnja češnjaka
  • 50 g integralnog brašna
  • 100g mozzarella sira
  • 1 šaka peršina
  • sol, papar
  • maslinovo ulje

Heljdu stavite kuhati malo dulje od onoga navedenoga na pakiranju jer je cilj da se heljda prekuha. Dok se heljda kuham na što sitnije narežite luk, češnjak i peršin. Naribajte mrkvu, sir i sve stavite u posudu u kojoj ćete miješati smjesu.

Kada je heljda kuhana, procijedite je i ostavite da se hladi pa kad je hladna, dodajte je u posudu ostalim sastojcima. Umiješajte brašno i začine u ostale sastojke i dobro dlanovima umijesite dok ne dobijete smjesu koja je kompaktna. Zbog toga je bitno da je heljda prekuhana jer će ona napraviti to da smjesa bude kompaktna i ljepljiva. 

Potom među dlanovima oblikujte kuglice željene veličine pa ih posložite na tanjur i stavite u hladnjak na 20-ak minuta. Bolje je napraviti manje kuglice jer su praktičnije za jesti, a i lakše i brže se speku. 

Na tavi zagrijte maslinovo ulje i pecite okruglice sa svih strana, dok ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju. 

Dobar tek. 

 

Objavljeno 04.10.2017.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija