Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Vegetarijanske punjene paprike

punjene paprike

Ni punjene paprike više nisu što su nekad bile. Danas vam donosimo vegetarijansku verziju ovog mnogima jako dragog obroka. 

Sastojci: 

  • 2 velike paprike
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1/3 glavice luka, na sitno nasjeckanog
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 žlice kukuruza šećerca, iz konzerve
  • 2 žlice crnog graha, iz limenke
  • 2 žlice ribanog topivog sira (cheddar je super)
  • 20 g riže
  • 2 sušene rajčice, nasjeckane na što sitnije
  • 1 žličica svježeg peršina

Rižu skuhajte pa ostavite sa strane. 

U loncu zagrijte posoljenu vodu pa stavite da se nakratko prokuhaju paprike koje ste prethodno prerezali po dužini i očistili od koštica. Dovoljno će biti 2-3 minute. Potom ih izvadite iz vode i ocijedite. 

Dok se paprike kuhaju u tavi zagrijte maslinovo ulje pa ubacite luk i prodinstajte. Dodajte na sitno nasjeckan češnjak, kukuruz, grah i promiješajte dok se ne sljube. Istresite u zdjelicu pa dodajte sir, rižu, sušene rajčice i peršin pa dobro promiješajte. 

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. 

U protvan stavite papir za pečenje pa posložite polovice paprika. U svaku papriku razijelite jednaku količinu punjenja, po vrhu stavite još malo ribanog sira pa sve stavite u pećnicu. 

Pecite dok se sir ne rastopi, 15-ak minuta. Servirajte uz neku salatu, po želji. 

Objavljeno 15.02.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija