Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Večera za 5: Šampinjoni punjeni pršutom i jajima

Jučer sam se vratila s mora. Prije puta nije bilo baš najpametnije pojesti nešto slano, ali bilo je toliko fino da jednostavno nisam htjela razmišljati da ću biti žedna svakih 10 minuta. Uglavnom, šampinjoni punjeni pršutom i jajima. 

  • 3 velika šampinjona
  • 3 jaja
  • 1 feta pršuta
  • sol, papar i malo svježeg peršina

Najvažnije kod ovog recepta je da šampinjoni budu što veći kako bi u njihove klobuke stao sav nadjev. Inače je sve propalo ;) Točnije: nije propalo, ali ćete mi spominjati majku kad shvatite da u vaše male gljive ne stane cijelo jaje... Dakle, birajte: velike glive i mala jaja ;)

Dakle, šampinjonima otgnite peteljku i okrenite ih naopako pa stavite na papir za pečenje. U svaki klobuk stavite malo pršuta (1 fetu razdijelite u 3 klobuka, podjednako). Nakon toga u svaki stavite po jedno jaje. Iz isključivo estetskih razloga pazite da vam se žutanjak ne razlije. Po vrhu stavite začine, po želji. 

Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva pa punjene gljive stavite u pećnicu i pecite 20-ak minuta, odnosno dok jaje nije pečeno (najbolje je da bjelanjak bude pečen, a žumanjak i dalje u tekućem stanju). Dobar tek!

Objavljeno 20.07.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija