Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Varivo od poriluka s krumpirom

varivo

Jednostavno, a opet tako ukusno i zdravo, varivo od poriluka s krumpirom, napravljeno od svježeg povrća, obogaćeno proteinima, zdravim masnoćama i superzačinom - kurkumom. Ovo varivo podiže imunitet i odlično je za čišćenje organizma.

  • 2 srednje velika poriluka
  • 2-3 srednje velika krompira
  • 1 veća ili 2 manje mrkve
  • 1 srednje velike glavice korjena celera
  • 4 šalice povrtnog temeljca*
  • 3 lovorova lista
  • 1 žlica tapioka brašna (tapioka škroba)
  • 2 žličice mljevene kurkume
  • 1 žlica jabučnog octa
  • Himalajska sol, prema ukusu
  • Kajenski papar, prema ukusu

Dodaci:

  • 1 žlica grčkog jogurta (po osobi)
  • 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ili lanenog ulja (po osobi)

Operite i nasjeckajte poriluk na tanje kolutiće (koristite samo bijele i svijetlo zelene dijelove i provjerite da je sva prljavština isprana). Ogulite krumpir, mrkvu i celer i narežite na sitne kockice.

U dubljem loncu zakuhajte povrtni temeljac. Ubacite u lonac nasjeckano povrće i lovorov list. Pustite da kuha na laganoj vatri 20-25 minuta, odnosno dok krumpir ne omekša.

U odvojenoj manjoj posudi pomiješajte tapioka brašno s 2 žlice mlake vode. Miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Smjesu ubacite u varivo.

U varivo dodajte kurkumu i jabučni ocat. Dodatno posolite prema ukusu. Dobro promiješajte i pustite da kuha još par minuta.

Servirajte u zdjelice, dodajte grčki jogurt i maslinovo odnosno laneno ulje. Dodajte kajenskog papra prema želji i ukusu.

Izvor: Natalie’s Food & Health

Objavljeno 10.05.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija