Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Uskršnji janjeći kotleti s maslinama i feta sirom

janjetina

Janjetinu od milja zovem "janjčić". Ostao mi je taj naziv iz jednog jelovnika u kojem sam birala nešto od obroka s ovim finim mesom. Proljeće i početak ljeta obilježeni su ovim ukusnim mesom koje ili obožavate ili - ne jedete, zbog njegovog karakterističnog okusa i mirisa. Naravno, ja pripadam ovoj prvoj skupini - štovateljima teksture i okusa janjetine. Posebno mlade. 

U planiraju malo drugačijih obroka za Uskrs naletjela sam na jedan grčki recept za janjeće kotlete s maslinama i feta sirom. Evo kako:

  • 10-ak janjećih kotleta
  • 6 češnjeva češnjaka
  • 1 šaka svježeg peršina
  • 3 limuna, razrezana na četvrtine
  • 2-3 lista lovora
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 400 g krumpira
  • 100 g maslina
  • 100 ml bijelog vina
  • 100 ml feta sira

Pećnicu zagrijete na 200 stupnjeva. Na protvan stavite neoguljena 3 češnja češnjaka, listove lovora i četvrtine limuna. Dodajte oko 200 ml vode i dodajte janjeće kotlete i prelijte s maslinovim uljem. Preko mesa stavite i na sitno narezan ostatak češnjaka. Prekrijte folijom i stavite da se peče u pećnici na 150 stupnjeva. Ostavite da se lagano peče oko 3 sata.

Nakon sat vremena pečenja, dodajte masline i oguljeni krumpir narezan na četvrtine pa ostavite da se dalje peče. Pri kraju, kad je meso skoro gotovo, skinite foliju i ostavite da se zapeče. Kad je gotovo, meso stavite na pladanj, pa prije serviranja dodajte feta sir i na sitno nasjeckan peršin.

Objavljeno 10.04.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija