Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

U ime treninga, prehrane i svetoga odmora....

"Redovito vježbam. Ponekad i dvaput na dan. Pazim što jedem. Jedem obroke prilagođene cilju. Jedem uvijek gotovo u isto vrijeme. Sve je pod kontrolom i po planu. No, zašto mi se čini da ne napredujem kako bih trebala?!"

Mogla bih ovih nekoliko rečenica iznova i iznova napisati bar 2-3 puta godišnje. Posebno u proljeće. 

Zaista, sve gore navedeno je istina. Prehrana - sređena! Trening - kvalitetan! No, očito nešto ipak nije kako treba! Treća "vježbačka svetost" kako ih volim nazivati kronično nedostaje i naravno da željenih rezultata nema!

ODMOR!!!

Nedelja mi je (na papiru) dan za odmor! Prošlu nedjelju sam "odmarajući se" vozila bicikl 50 kilometara, pretprošlu sam hodala po nekim brdima po Istri 4-5 sati... Onu prije 3 tjedna je padala kiša pa sam - otišla na squash... 

Dan odmora - ne postoji!

Spavanje je vrijeme kad mišići rastu, oporavljaju se, odmaraju i pripremaju se za sljedeće aktivnosti. Spavam u prosjeku 6 sati. Osim toga, često zaspem s laptopom u krilu pa se usred noći probudim i selim u krevet. Mobitel mi tijekom noći nije isključen pa me svaka poruka, mejl, notification... probude. 

Spavanje - nedovoljno!

Računica je jednostavna, za napredak je potrebno zadovoljenje sve tri "vježbačke svetosti". Ako samo jedna kiksa, rezultati će biti jadni, ozljede će biti vrlo izgledne, bolest će vas gotovo sigurno pogoditi i na kraju - ispalit ćete na živce jer se "ubijate", a ogledalo ne reagira!

Dakle, nemojte razbiti ogledalo već odmarajte i spavajte! Ni bicikl, ni planine, ni squash neće nestati do ponedjeljka. Isključite mobitel, dogovorite se sami sa sobom da ste SVAKU večer prije ponoći u krevetu - bez mobitela, laptopa... U krevetu je mjesto samo živim bićima!

Odmarajte, ako ne zbog svoje glave, onda zbog svojih mišića! 

Nego, a što radite u nedjelju?

Objavljeno 14.04.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija