Pogledaj najpopularnije kardio sprave za vježbanje

Tradicionalni indijski palak paneer - špinat sa sirom!

palak paneer

Krajem siječnja objavila sam blog o aromatičnim muffinima od jaja u košarici od tikvica koju su nastale u kuhinji iznimno talentirane Antee Piplice koja će, potpuno sam sigurna, vrlo brzo postati značajno ime na našoj kulinarskoj sceni. Naime, ova samozatajna djevojka vrelo je ideja i kreativnosti u pripremi zdravih, vegetarijanskih obroka. 

Prije par dana dobila sam njezinu novu kreaciju koja je samo potvrdila sve ovo što sam prethodno napisala! Naime, Antea je napravila Palak-paneer, tradicionalno indijsko vegetarijansko jelo. 

Evo recepta: 

Sastojci:

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žličica kurkume
  • 1 žličica curryja
  • 1 žličica kima, mljevenog
  • 1 žlicica garam masale
  • 1 dcl mlijeka (zobeno) ili vrhnja
  • 1 kg špinata
  • 1 paket riccote (250g)

Na maslinovom ulju se dinstaju luk i češnjak. Zatim se dodaje kurkuma, curry, garam masala, sol i papar razmućeni u 1dl zobenog mlijeka ili vrhnja.

Ta mješavina se prolije po luku i češnjaku pa se to kuha oko 3 minute. Zatim se doda narezan svježi špinat i sve skupa se kuha 15 minuta.

Potom, sve se izblenda u blenderu. Nakon toga, u tavu se doda ricotta i kuha se dok ne krene žutiti. Nakon toga se doda zblendani špinat i kuha se još par minutica.

U samo par minuta pred sobom imate kremastu mješavinu špinata i kvalitetne riccote koju ćete jesti kao prilog nekom kvalitetnom izvoru proteina. 

Veselim se nekom novom Anteinom receptu! 

palak paneer

Objavljeno 13.03.2018.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija