Akcija: do 40% popusta na odabrane kardio sprave

Tortilja s tunom i pelatima

tortilje

Volim tortilje. Jako. To smo već utvrdili. 

Pokušavam kupovati uvijek neke zdravije varijente, integralne, bio, kukuruzne, da nisu baš one od najobičnijeg (i najgoreg) bijelog brašna. Da, prečesto sam lijena napraviti ih sama. 

Obično ih radim s piletinom ili tako nekim mesom, a onda sam nekidan pomislila da bi tortilja mogla biti jako dobra i ako je napunim tunom. 

  • 2 tortilje
  • 200 g pelata s cherry rajčicama
  • 1 limenka tune u salamuri
  • 2 žlice posnog sira
  • začini: bosiljak, papar
  • 1 žličica kokosovog ulja

Na tavi sam zagrijala kokosovo ulje pa istresla procijeđenu tunu. kad se tuna samo malo zagrijala i prodinstala dodala sam pelate i začine i promiješala pa ostavila da se krčka na laganoj vatri. Ovdje je bitno da vam sva tekućina iz pelata ispari, a da smjesa ne zagori pa morate biti uz tavu i gledati kad je gotovo. 

Smjesu sam potom razdijelila u tortilje, preklopila ih i zapekla lagano s obje strane na gril tavi pa stavila na tanjur. Da ne bude presuho, dodala sam 2 žlice kremastog posnog sira, pa svaki zalogaj malo umočila u taj sir, prije nego je završio u mojim ustima. 

Imate ukusan obrok, gotov za 15-ak minuta koji će se svidjeti svima. 

Objavljeno 18.09.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija